Առողջ և արագ նիհարելու միջոց. Դյուկանի կողմից առաջարկվող դիետան
Ավելորդ քաշը խնդիր է, որը հուզում է շատերին, սակայն ոչ բոլորն են կարողանում առողջ և անվտանգ նիհարել: Պիեր Դյուկանը հայտնի ֆրանսիացի բժիշկ-դիետոլոգ է, ով մշակել է ավելորդ քաշից ազատվելու յուրահատուկ մեթոդ:
Աշխարհահռչակ դիետոլոգը հրատարակել է մի շարք գրքեր. առաջինը 2000 թվականին՝ Ֆրանսիայում: Գրքի անունն է «Je ne sais pas maigrir»՝ «Ես չգիտեմ, թե ինչպես նիհարել»: Այս գիրքը դարձավ վաճառքում ամենապահանջվածներից մեկը, երբ 2011 թվականի ապրիլին, Լոնդոնյան արքայական հարսանիքի ժամանակ, շատերը նկատեցին Քեյթ Միդլթոնի հիասքանչ արտաքին փոփոխությունները: Իսկ մինչ այդ նա հայտարարել էր, որ փորցում է նիհարել նախքան հարսանիքը և սնվում է բժիշկ-դիետոլոգ Պիեր Դյուկանի մեթոդով: Հարսանեկան արարողության ժամանակ արքայադստեր տեսքը դարցավ դիետայի արդյունավետ լինելու վառ ապացույց:
Այսպիսով ավելի քան հինգ միլիոն մարդ ամբողջ աշխարհում նիհարել և ամրագրել են արդյունքները Պիեր Դյուկանի դիետայի շնորհիվ:
Դիետան բաղկացած է 4 փուլից: Դիետան սկսում է կարճ սուր փուլով, որը կոչվում է «атака»: Այս փուլի ընթացքում ուտում են միայն սպիտակուցներ` միս, ձուկ, ձու և ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք: Փուլի տևողությունն է ոչ ավելի քան 1-ից 10 օրը: Այս ընթացքում կարող են կորցնել մինչև 6 կգ քաշ:
Եթե դուք ունեք`
մինչև 5 կգ ավելորդ քաշ, ապա այս փուլը պետք է պահեք 1-2 օր,
5-10 կգ ավելորդ քաշի դեպքում` 3-5 օր,
իսկ 10 կգ և ավելի դեպքում 5-7 օր:
Դիետայի տևողությունը հաշվարկվում յուրաքանչյուրի համար անհատական: Այն կարող եք հաշվել «Ducane dukandiet.co.uk» կայքում պատասխանելով մի քանի պարզ հարցերի (անուն, սեռ, քաշ, հասակ և այլն):
Այնուհետև կստանաք ժամանակացույց, որը մանրամասն նկարագրում է յուրաքանչյուր փուլի տևողությունը ձեզ համար:
Թույլաատրվում է ուտել.
1.Միս` հորթի, տավարի, ձիու, նապաստակի: Խոզի միսը մինչև 6% յուղայնությամբ, սակայն ոչ հաճախ: Գառան միսը արգելվում է ուտել:
2. Տավարի, հորթի լյարդ, երիկամներ, տավարի լեզու:
3. Հավ (առանց մաշկի):
4. Խոզապուխտ (առանց խոզի կաշվի): Ճարպերը 2-4 %-ից ոչ ավել:
5. Բոլոր տեսակի ձկները առանց բացառության: Թարմ կամ ապխտած:
6. Ցանկացած խեցեմորթների և կակղամորթների մշակված միսը:
7. Ձու` մինչև 2 հատ դեղնուց մեկ օրվա համար, իսկ սպիտակուցը անսահմանափակ: Սակայն եթե արդեն բարձր է խոլեստերինի մակարդակը, ապա ուտել ոչ ավելի, քան 3-4 ձվի դեղնուց մեկ շաբաթվա համար:
8. Ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք 0%: կաթնաշոռ, մածուն, յոգուրտ, խտաղրած կաթ, եփած խտացրած կաթ:
Բոլոր այս մթերքները պետք է եփել առանց յուղի: Դուք կարող եք դրանք օգտագործել առանց սահմանափակումների օրվա ընթացքում: Մոռացեք կալորիաների հաշվարկի մասին:
Կան որոշ հավելումներ, որոնք թույլատրվում են ողջամիտ քանակությամբ.
- սուրճ, թեյ, բուսական թեյեր,
- քացախ, սոյայի սոուս,
- չաման, մաղադանոս, սոխ (ոչ ավելի, քան 1.5 հատ մեկ օրում), այլ համեմունքների և դեղաբույսերի.
- ժելատին, փխրեցուցիչ (disintegrant), խմորիչ
- կիտրոնի համեմունք (չենք խմում լիմոնադ կամ ուտում որպես միրգ).
- աղ և մանանեխ չափավոր քանակությամբ (քանի որ միտում ունեն պահելու օրգանիզմում ջուրը).
- Տոմատի մածուկ (շաքար), 2 ճաշի գդալ.
- շաքարավազ փոխարինողներ (0 կալորիա), բացառությամբ ֆրուկտոզա, գլյուկոզա և սորբիտոլ և այլն
- Կոլա դիետիկ և այլ դիետիկ խմիչքներ;
- ծովախեցգետնի ձողիկներ (ոչ ավելի, քան 8 օրում մեկ անգամ).
- բուսական յուղ (ձիթապտղի յուղ) 1 թեյի գդալ.
- մասուրի արգանակ (2 ճաշի գդալ հատապտուղների).
Առաջին փուլում հնարավոր է բերանում չորություն կամ տհաճ հոտ լինի: Անհանգստանալ պետք չէ, դա նշանակում է, որ դուք ճիշտ ուղղու վրա եք և նիհարելու գործընթացն արդեն սկսել է.
Միշտ`
1) Կերեք 1,5 ճաշի գդալ վարսակի փաթիլներ մեկ օրում.
Եթե չեք կարողանում վարսակի փաթիլներ ուտել, ապա այն փոխարինեք 1.5 ճաշի գդալ չոր հնդկաձավարով (гречки):
Ուտելիս ուշադիր եղեք, քանի որ հնդկացորենով թեփը տարբերվում են իրենց սննդային արժեքներով և կլանվում են մարմնի կողմից այլ կերպ, ապա նորմայից ավելը կարող է հանգեցնել օրգանիզմում դրա լճացմանը:
Հնդկացորենը եփեք այնպես, ինչպես դուք եք ցանկանում:
2) Ամենօրյա զբոսանք 20 րոպե և սպորտով զբաղվել:
3) Պահանջվում է խմել առնվազն 2 լիտր ջուր մեկ օրում (սուրճը և թեյը չեն մտնում այդ 2 լիտրի մեջ):