Ոչ քաղցր դիետա
Այս դիետան հիմնված է բնական մթերքների օգտագործման վրա: Հիմնական շեշտը դրվում է շաքարի, սպիտակ ալյուրի, ինչպես նաեւ դրանից պատրաստված ուտեստների բացառման վրա, որոնք շատ արագ օրգանիզմում գլյուկոզայի են փոխակերպվում: Բացառվում են նաեւ կիսաֆաբրիկատները. դրանցում բացակայում են այն սննդանյութերը, որոնք պետք է առկա լինեն սննդի մեջ օգտագործվող բոլոր մթերքներում:
Խորհուրդ է տրվում ավելի շատ միրգ եւ բանջարեղեն ուտել, չզտված ձավարեղեն, կանաչ բանջարեղեն, լոբազգիներ եւ արմատապտուղներ՝ ոչ ճարպոտ, բնական նյութերով հարուստ մթերքներ: Մթերքների բնությանը մոտ հավաքածուն թույլ կտա նիհարել` հոգնածություն չզգալով եւ առանց վիտամինների պակասի:
Նախաճաշ
Վարսակի շիլա (կամ այլ շիլա) ջրով՝ չամիչի եւ խնձորի հյութով:
2-րդ նախաճաշ
Բանջարեղենի խիտ ապուր, մի կտոր հաց՝ խոշոր աղացած ալլյուրից:
Ճաշ
Կարտոֆիլով, դդմով եւ գազարով բանջարեղենային ռագու՝ գորշ բրնձի կամ այլ ձավարեղենի հետ (կամ 200 գ խաշած միս, տավարի մսով գուլյաշ՝ բանջարեղենից խավարտով, խաշած լոբի բանջարեղենի հետ):
Ընթրիք
Խնձոր կամ նարինջ: Ցանկության դեպքում մի բուռ ընկույզ կամ արեւածաղկի սերմեր: