Հազրեվարդի մեջ պարունակվում է կարնոսիկ թթու, որը կանխում է ինսուլտի առաջացումը
Հազրեվարդի մեջ պարունակվում է կարնոսիկ թթու, որը կանխում է ինսուլտի առաջացումը: Կարնոսիկ թթուն պաշտպանում է ուղեղը ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից: Այն նաև կանխում է Ալցեմիրի հիվանդության առաջացումը և ծերացման ընդհանուր էֆեկտները:
Կանաչ թեյը արձակում է կատեխին, որն ունի հակաբորբոքային և հակաքաղցկեղային հատկություններ: Հետազոտությունները պարզել են, որ խմելով օրական 2-6 բաժակ կանաչ թեյ, կարող եք մաշկի քաղցկեղը կանխել և չեզոքացնել մաշկի վրա արևի վնասակար ազդեցությունը: