Բժիշկները խորհուրդ են տալիս օգտագործել օմեգա-3 պարունակող սննդամթերք
Վայրի սաղմոնը պարունակում է դոկոզագեկսանյան թթու և էյնկոզապենտայենյան թթու, օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք յուղ են մատակարարում ուղեղին' օգնելով նյարդային բջիջներին հաղորդակցվել միմյանց հետ: Ուղեղի 35%ը բաղկացած է այս ճարպաթթուներից, սակայն տարիների ընթացքում դանց քանակը քչանում է:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս օգտագործել օմեգա-3 պարունակող սննդամթերք: Արհեստական լճերում աճեցնող սաղմոններին կերակրում են սոյայով, որը կազմափոխում է նրանց օրգանիզմը:
Արդյունքնում դրանք պարունակում են վտանգավոր օմեգա-6 ճարպաթթուներ, որը պարունակում է նաև չիզբուրգերը: Որպեսզի հեռու մնաք կասկածներից, խորհուրդ է տրվում շաբաթական 2 անգամ սննդակարգում օգտագործել ներկա (վայրի սաղմոնիտեսակ, որին հնարավոր չէ կերակրել սոյայով):