Լոլիկը և դրա օգտակար հատկությունները
Երկու բան պետք է իմանալ լոլիկի մասին. 1. Կարմիր լոլիկները ամենլավն են, քանի որ դրանք հարուստ են հակաօքսիդանտ լիկոպենով 2. Պահածոյացված լոլիկը ոչնչով չի զիջում թարմ լոլիկին, քանի որ ի տարբերություն թարմ լոլիկի'օրգանիզմի համար շատ ավելի դյուրին է պահածոյացված լոլիկի լիկոպենը յուրացնել:
Ուսումնասիրությունները պարզել են, որ լիկոպենով հարուստ դիետան կանխում է երիկամային, թոքերի հիվանդությունները, ստամոքսի քաղցկեղը, կարգավորում է զարկերակային ճնշումը և հեռացնում ուլտրա-մանուշակագույն ճառագայթների կողմից մաշկի ծերացմանը նպաստող ազատ ռադիկալներին: