Դիետոլոգը նշել է գլխացավը թեթևացնող մթերքները

Որոշ մթերքներ կարող են թեթևացնել գլխացավը, ասում է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։ Shantnews-ի փոխանցմամբ՝ դրանց անունները նա նշել է «Երեկոյան Մոսկվայի» հետ զրույցում։
Սոլոմատինայի խոսքով՝ գլխացավը կարող է առաջանալ նաև սովից՝ գլյուկոզայի պակասի պատճառով, այդ դեպքում կօգնեն ածխաջրերով հարուստ մթերքները։ Եթե երկաթի պակասի պատճառով է գլխացավ է առաջանում, ապա պետք է սննդակարգ մտցնել միս, ավելացրել է նա։
Եթե գլխացավն առաջացել է ուղեղի անոթային խցանման և արյան ցածր ճնշման հետևանքով, կարող եք ջուր խմել և աղի ինչ-որ բան ուտել: Արյան բարձր ճնշման դեպքում Սոլոմատինան խորհուրդ է տվել ուտել կալիումով հարուստ կամ միզամուղ ազդեցություն ունեցող մթերքներ՝ արյան ճնշումը նվազեցնելու համար, օրինակ՝ դդում, կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, ընկույզ, կակաո, խուրմա, լոլիկ:
Լոլիկը պարունակում է նաև սերոտոնին, որը կարող է թեթևացնել ցավը։ Այն կարելի է գտնել նաև կաթնամթերքի մեջ, հավելել է նա։