Ո՞վ չպետք է խնձոր ուտի. այն կարող է վնասել մարմնին
Մարդիկ ամենից հաճախ խնձոր են ուտում։ Այս միրգը ավելի մատչելի է, իսկ ամռանը այն հեշտությամբ կարելի է աճեցնել սեփական հողամասում։ Բոլորը հիանալի գիտեն, թե որքան օգտակար է խնձոր ուտելը։ Ոմանք նույնիսկ պնդում են, որ առողջ լինելու համար պետք է օրական մեկ խնձոր ուտել։
Եթե կանոնավոր խնձոր ուտեք, կկարողանաք բարելավել ձեր մարսողական համակարգի աշխատանքը և նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը։ Ավելին, խնձորը դրական է ազդում տարիքային փոփոխությունների վրա։ Բայց այս ամենի հետ մեկտեղ արժե իմանալ խնձորի հատկությունների մյուս կողմը։ Ոչ բոլորը կարող են խնձոր ուտել։ Խնձորը պարունակում է վիտամիններ և հանքանյութեր։ Դրանք պարունակում են նաև խնձորաթթուներ, եթերայուղեր և պեկտին: Ինչ վերաբերում է թթուներին, ապա դրանք կարող են գրգռիչ ազդեցություն ունենալ մարսողական համակարգի լորձաթաղանթի վրա։
Արդյունքում մարդը կարող է տառապել ստամոքսի խոցով, տասներկումատնյա աղիքի խոցով կամ գաստրիտով։ Եթե մարդիկ նման հիվանդություններ ունեն, ապա նրանց խորհուրդ չի տրվում հում խնձոր ուտել։ Բացի այդ, ավելի լավ է խնձորից զերծ մնալ նրանց համար, ովքեր ունեն միզաքարային հիվանդություն և խոլելիտիաս: Արդյունքում կարող է առաջանալ ցավոտ կոլիկ: Պանկրեատիտով կամ այս մրգերի նկատմամբ անհանդուրժողականությամբ տառապող մարդիկ բացարձակապես չպետք է խնձոր ուտեն։ Շատերն այս կերպ փորձում են ավելի շատ խնձոր ուտել և նիհարել: Դրանք սովորաբար ուտում են առավոտյան։ Սակայն դիետայի մասնագետներն ասում են, որ դա շատ վտանգավոր է: Ուստի նպատակահարմար է ձեռնպահ մնալ նիհարելու այս մեթոդից, փոխանցում է Mediahub-ը։