Ուռուցքաբանը բացատրում է, թե ինչու են թեյի տոպրակները վտանգավոր
Էժանագին թեյի տոպրակների օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել ձեր առողջության վրա, ասվում է վերջերս կատարված հետազոտության հաշվետվությունում: Ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ նույնիսկ հայտնի ապրանքանիշի դեպքում թեյի տոպրակները գերհագեցած են ֆտորիդներով, որոնք առաջացնում են ատամների և ոսկրային հիվանդությունների ռիսկեր: Mediahub-ի փոխանցմամբ՝ այս մասին հայտնում է telegraf.com.ua-ը:
Ուռուցքաբան Արթուր Բեռնացկին պարզաբանել է, որ թեյի տոպրակների մեջ կան ոչ թե չոր տերեւներ, այլ աղացած փշրանքներ, որոնք օգտակար նյութեր չեն պարունակում։ Իսկ եթե զտիչ տոպրակը առանձին փաթեթավորված չէ, ապա այն կարող էր կլանել նաև արտադրական թափոնները։
Թեյի տոպրակները հաճախ ցածրորակ են և պարունակում են կեղտեր (ներառյալ քիմիական նյութեր), որոնք արագ գունավորում են նույնիսկ սառը ջուրը կամ գործում են որպես բուրավետիչներ: Ըստ բժշկի՝ այս հավելումները բացասաբար են ազդում իմունային և ավշային համակարգերի վրա: Մասնագետը նշել է, որ փաթեթավորված թեյը հակացուցված է ուռուցքաբանությամբ, ատոպիկ դերմատիտով, պսորիազով, բրոնխիալ ասթմայով և ալերգիկ ռինիտով հիվանդներին։ Ագրեսիվ նյութերը, որոնք առկա են խմիչքի մեջ, ագրեսիվ ազդեցություն են ունենում թուլացած մարմնի վրա։