Բժիշկը խորհուրդ է տվել օրական մեկ չհասած բանան ուտել՝ ահա թե ինչ օգուտներ ունի
Խանութների դարակներում հաճախ կարելի է չհասունացած բանան գտնել, քանի որ այս պտուղները լավ են հասունանում տանը։ Սակայն պետք չէ սպասել, մինչև բանանի կեղևը դառնա դեղին, այն կարելի է չհասունացած ուտել, ասել է բժիշկ Մարգարիտա Պրովոտրովան բժիշկ Պիտերին տված հարցազրույցում։ Ըստ մասնագետի՝ կանաչ բանանը նույնիսկ ավելի առողջարար է, քան հասածը։ Չհասունացած պտուղները պարունակում են ավելի շատ չմարսվող օսլա և պեկտին, ինչպես նաև մանրաթել։ Եվ ավելի քիչ շաքար:
Կանաչ բանանը, փորձագետի կարծիքով, մի տեսակ նախաբիոտիկներ են, որոնք նորմալացնում են աղիների օգտակար միկրոֆլորան։ Այս մրգերը ձեզ ավելի երկար են պահում հագեցած վիճակը: Մեկ բանանը պարունակում է մոտ 3 գ մանրաթել։ Այդ իսկ պատճառով այս մրգերը հաճախ խորհուրդ են տրվում օգտագործել որպես խորտիկ։ Գլխավորը չափավորություն պահպանելն է։ Եթե մարդը հետևում է իր կազմվածքին և մտադիր է իր սննդակարգից բացառել քաղցր մրգերը, ապա կանաչ բանանն առավել քան երբևէ օգտակար կլինի։ Բանանն ունի ևս մեկ աննկատ առավելություն՝ թխելու ժամանակ ձվի փոխարեն կարելի է օգտագործել բանանի պյուրե, փոխանցում է Mediahub-ը։