Ինչո՞վ է վտանգավոր հալած պանիրը
Դիետոլոգ, սննդաբան, թերապևտ Ալեքսանդրա Ռազարենովան ասել է, որ հալած պանիրն իր բաղադրությամբ լրջորեն տարբերվում է բնական պանրից։
Ռազարենովան նախազգուշացրել է վերամշակված պանրի վտանգի մասին և խոսել դրանում առկա սննդային հավելումների մասին։
Նա հիշեցրել է, որ հատուկ նյութերն այս պանրին տալիս են իր խտությունը։
«Սրանք էմուլգատորներ, ներկանյութեր, բուրավետիչներ, համի ուժեղացուցիչներ, կայունացուցիչներ և կոնսերվանտներ են: Շատ հաճախ տրանսճարպերն օգտագործվում են վերամշակված պանրի արտադրության մեջ»,- նշել է նա։
Բացի այդ, վերամշակված պանիրը պարունակում է ավելի շատ աղ, կոնսերվանտներ և ճարպեր, քան բնական պանիրը: Այս մթերքի չափից ավելի օգտագործումը սպառնում է բարձրացնել արյան մեջ խոլեստերինը, գիրությունը և մեծացնել սրտանոթային հիվանդությունների և շաքարախտի զարգացման ռիսկը:
«Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել ոչ ավելի, քան մեկ-երկու թեյի գդալ հալած պանիր»,- ընդգծել է Ռազարենովան, փոխանցում է Mediahub-ը։