Բժիշկը առանձնացրել է Ամանորին շատակերությունից խուսափելու հիմնական միջոցները
Ամանորին դուք պետք է ուտեք փոքր կտորներ, որպեսզի իսկապես հագեցվածության զգացում ունենաք և խուսափեք չափից շատ ուտելուց: Այս մասին հայտարարել է սննդաբան Դարիա Ռուսանովան։
«Ամենից հաճախ շատ ուտելը սկսվում է Ամանորի գիշերը, հետո պետք է ուտել այն ամենը, ինչ մնացել է, իսկ հետո անհնար է դադարեցնել: Սա իսկական դիպսոմանիա է, ինչպես հարբեցողներինը»,- նշել է նա Lenta.Ru-ին տված հարցազրույցում։
Ռուսանովան նաև նշել է, որ պետք է ուտել միայն այն ժամանակ, երբ քաղց ես զգում, և «եթե չափազանց երկար անտեսես այս զգացումը, կարող են նույնիսկ հիպոգլիկեմիայի նշաններ առաջանալ՝ սրտխառնոց, վերջույթների դող, քրտնարտադրություն»։
Բացի դրանից, նա ընդգծել է, որ ուտելիս կարևոր է մարդու և սննդի անմիջական տեսողական շփումը, որը «կարող է մեզ կուշտության զգացում տալ մինչև 30 տոկոս»։ Այս երևույթը կոչվում է հոգե-էմոցիոնալ հագեցվածություն, փոխանցում է Shantnews-ը։