Երբեք մի կերեք հում սոխ. ահա թե ինչու
Unian.net կայքը հոդված է հրապարակել, որտեղ խոսվում է այն մասին, թե ինչ կլինի, եթե սոխը հում ուտեք, և դրա հետևանքները օրգանիզմի համար, հաղորդում է Sports.kz-ն։ «Երբեք մի կերեք հում սոխ. ահա թե ինչու»,- ասվում է հոդվածի վերնագրում։ Ահա թե ինչ է գրում այս թեմայով հրապարակումը... Շատերը սիրում են հում սոխ օգտագործել որպես աղցանների, նախուտեստների և այլ ուտեստների տարբեր հավելումներ։ Բայց դա կարող է վնասակար լինել որոշ մարդկանց առողջության համար, հատկապես, եթե դուք շատ ուտեք: Ուստի կարևոր է իմանալ, թե ինչ կլինի, եթե սոխը հում ուտեք և դրա հետևանքները օրգանիզմի համար, որոնց մասին կխոսենք նյութում։
Առողջական խնդիրներից խուսափելու համար պետք չէ հում ուտել սոխը։ Այսպիսի օգտագործումը կարող է մարդկանց առողջության հետ կապված խնդիրներ առաջացնել: Լավագույն դեպքում, դրա պարունակած ածխաջրերի շնորհիվ կարող է առաջանալ գազեր, փքվածություն կամ այրոց: Սակայն հում սոխ ուտելը հղի է օրգանիզմի համար շատ ավելի լուրջ խնդիրներով։
Չափազանց կարևոր է հաշվի առնել, թե որքան հում սոխ կարող եք ուտել օրական, որպեսզի լրջորեն չվնասեք ինքներդ ձեզ: Սոխի օգտագործման նորման օրական 100 գրամից ոչ ավել է, և այն պետք է պահպանվի։ Բժիշկներն ընդգծում են, որ նման արտադրանքը հատկապես վտանգավոր է գաստրիտով, պանկրեատիտով, խոցով տառապող մարդկանց համար։ Եզրակացությունն այն է, որ հում սոխը բարձրացնում է ստամոքսի թթվայնության մակարդակը, ինչը կարող է առաջացնել հիվանդությունների տարբեր սրացումներ և նույնիսկ նոպաներ։ Այն պետք է զգուշությամբ օգտագործեն լյարդի հիվանդություններ ունեցողները՝ բոլոր տեսակի հեպատիտ, ցիռոզ կամ ճարպային հեպատոզ։ Բանջարեղենն անցանկալի է նաև սրտի անբավարարություն և սրտի ռիթմի խանգարումներ ունեցող մարդկանց համար։ Մեկ այլ կարևոր դեպք, սոխը չպետք է հում ուտել, բրոնխիալ ասթմայի սրացումների դեպքում, քանի որ դրանք կարող են կյանքին վտանգ սպառնացող ծանր նոպաների պատճառ դառնալ: Այսինքն՝ հարցի պատասխանը, թե հնարավո՞ր է հում սոխ ուտել, պարզ է՝ դա պետք է արվի չափավոր չափով և հաշվի առնելով մարդու առողջական վիճակը և առկա հիվանդությունները, փոխանցում է Mediahub-ը։