Սննդաբանը հորդորում է խուսափել կոֆեին պարունակող մեկ ըմպելիքից
Սննդաբան Էյսլինգ Պիգոթը կոչ է արել մարդկանց խուսափել էներգետիկ ըմպելիքներից, որոնք պարունակում են ավելի քան 200 միլիգրամ կոֆեին: Նրա կարծիքը մեջբերում է Daily Mail-ը։
Պիգոթը բացատրել է, որ կոֆեինի բարձր պարունակությամբ ըմպելիքները էներգիայի բուռն աճ են առաջացնում, սակայն դրանից հետո գալիս է հոգնածություն և ծանր անտարբերություն: Նա բացատրել է, որ դա տեղի է ունենում այն պատճառով, որ կոֆեինը արգելափակում է քիմիական ադենոզինը, որը ստիպում է ձեզ առույգ զգալ:
Հենց աշխուժացնող ազդեցությունն ավարտվում է, շարունակել է Պիգոթը, մարդն իրեն հոգնած է զգում։
«Որքան շատ կոֆեին մտնի օրգանիզմ, այնքան ավելի մեծ կլինի էներգիայի հետագա կորուստը»,- զգուշացրել է սննդաբանը:
Նա հավելել է, որ չափազանց հազվադեպ է, երբ մեկ բաժակ սուրճը նման ազդեցություն ունենա օրգանիզմի վրա, քանի որ այն պարունակում է քիչ կոֆեին՝ մոտ 80 միլիգրամ։ Այնուամենայնիվ, եթե դուք խմեք էներգետիկ ըմպելիք, որը պարունակում է ավելի քան 200 միլիգրամ կոֆեին, ապա, ըստ Պիգոթի, էներգիայի կտրուկ անկմումը զգալիորեն մեծանում է, փոխանցում է Shantnews-ը։