Բժիշկն անվանել է հիվանդությունները, որոնց ժամանակ անընդհատ ուտելու ցանկություն է առաջանում
Խորտիկ ուտելու մշտական ցանկությունը կարող է վկայել հիպերթիրեոզի, ինսուլինի դիմադրության, շաքարախտի և ստամոքս-աղիքային համակարգի խնդիրների մասին: Mediahub-ի փոխանցմամբ՝ այս մասին հայտնել է դիետոլոգ եւ սննդաբան Եվգենի Արզամասցեւը․ մեջբերում է Մոսկվայի 24-ը։
Երբ շաքարախտը զարգանում է, բջիջները բավարար սնունդ չեն ստանում: Դրա պատճառով մարմինը անընդհատ սնունդ է խնդրում։
«Այն ամենը, ինչ մարդը օգտագործում է, հիմնականում մտնում է ստամոքս՝ ճարպային հյուսվածքի տեսքով, և ամբողջությամբ չի մտնում բջիջներ, մարդը գիրանում է։ Եթե առկա են աղեստամոքսային տրակտի սեկրետորային ֆունկցիայի խախտումներ, մարդը նույնպես սովորականից շատ է ուզում ուտել։ Որպես կանոն, սա ստամոքսի թթվայնության բարձրացում է, որն ուղեկցվում է խոցերով և գաստրիտներով։ Այս դեպքում մարդ կարող է նաեւ գիրանալ»,- նշել է բժիշկը։
Վահանաձև գեղձի դեպքում (հիպերթիրեոզ), հորմոններն ավելորդ են արտադրվում։ Մարդու նյութափոխանակությունը մեծանում է, բայց միևնույն ժամանակ նա կարող է նիհարել և ակտիվ սնվել։ Գերազանց ախորժակի ամենաքիչ վտանգավոր պատճառներն են սթրեսը և սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի ընդունման վատ հավասարակշռությունը: Վերջին դեպքում օրգանիզմը փորձում է ստանալ այն, ինչ պակասում է։