Վարսակի ալյուրի օգտակար հատկությունները
Արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու համար արժե օրական մանրաթելերի ընդունումը հասցնել 30 գրամի: Օգոստոսի 5-ին MedicForum-ին տեղեկացրել է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան։
Նա ասում է, որ լուծվող բջջանյութը ոչ միայն մեծացնում է ձեր սննդակարգը, այլ նաև օգնում է այն կանոնավոր պահել և բարելավում է աղիների թափանցելիությունը, ինչը դետոքսիկացնում է լյարդը: Պոնոմարևան ընդգծել է, որ արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակը կարող է կապված լինել լյարդի թունավորության հետ, քանի որ ճարպի նման այս նյութը օրգանիզմից դուրս է գալիս լյարդի միջոցով:
Այսպիսով, օրինակ, բջջանյութի բարձր պարունակությունը նշվում է գարու, շագանակագույն բրնձի, բրոկկոլիի, կաղամբի և մուգ կանաչ տերևավոր բանջարեղենի մեջ: Այնուամենայնիվ, սննդաբանը հատկապես խորհուրդ է տվել վարսակը որպես խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու առողջ միջոց, քանի որ այս հացահատիկը պարունակում է բետա-գլյուկան՝ բջջանյութերի մի տեսակ:
«Օրական 60 գրամ վարսակի թեփը կարող է օգնել նվազեցնել ցածր խտության լիպոպրոտեինի ( վատ» խոլեստերինի) խոլեստերինը և արյան լիպիդները՝ շնորհիվ դրանցում պարունակվող բետա-գլյուկանների», – Shantnews-ի փոխանցմամբ՝ ասել է նա:
Մասնագետը նշել է, որ որքան քիչ է մշակվում հացահատիկը, այնքան շատ բետա-գլյուկան է պարունակում։ Բացի դրանից, Պոնոմարևան շիտակե և մայտակե սնկերը դասել է որպես օգտակար նյութերով հարուստ ապրանքներ։