Փորձագետը խորհուրդ է տվել հրաժարվել բաժակով վաճառվող սուրճից
Սուրճ գնելու սովորությունը կարող է բացասաբար ազդել ուտելու վարքագծի վրա, զգուշացրել է Live Food ծրագրի հեղինակ և վարող Սերգեյ Մալոզեմովը։ Shantnews.am-ի փոխանցմամբ՝ Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում նա բացատրել է, թե ինչու է «գնել» ձևաչափը վատ։
Գնված սուրճ խմելու մշակույթը չի համապատասխանում առողջ, հավասարակշռված սննդակարգի սկզբունքներին, կարծում է Մալոզեմովը։ Մասնավորապես, միանգամյա օգտագործման բաժակի մեջ խմիչքից կախվածությունը կարող է ազդել ուտելու վարքագծի վրա և դրդել մարդուն չպլանավորված խորտիկներուտռու, կարծում է նա:
«Շատ մարդիկ արձագանքում են սուրճ խմելու ստամոքսահյութի արտազատմանը: Եթե դուք սուրճ եք խմում ինչ-որ տեղ նախաճաշի և ճաշի միջև, կարող եք այնքան քաղցած զգալ, որ չեք կարողանա դիմակայել խորտիկին, և դժվար թե այս խորտիկն առողջ լինի», – ասել է Մալոզեմովը:
Սուրճի ըմպելիքները հաճախ պարունակում են ավելորդ քանակությամբ շաքար։ Քաղցրավենիքի չարաշահումը կարող է բացասաբար անդրադառնալ ինչպես առողջության, այնպես էլ կազմվածքի վրա, հիշեցրել է փորձագետը։
«Մի քանի տարի առաջ Միացյալ Թագավորությունում անցկացված վերլուծությունը ցույց տվեց, որ ռաֆ սուրճի մեկ տեսակի մեջ կար գրեթե 18 թեյի գդալ շաքարավազ կես լիտր բաժակի համար: Մենք դա չենք նկատում, քանի որ շաքարը լուծված վիճակում շատ ավելի հեշտ է ներծծվում», – բացատրել է Սերգեյ Մալոզեմովը: