Բժիշկը խոսել է քաղցրավենիքի գրագետ օգտագործման մասին
Քաղցրավենիքի աստիճանական մերժման դեպքում շաքարավազի փոխարեն պետք է օգտագործել եղերդակի օշարակ, խորհուրդ է տալիս LabQuest բժշկական լաբորատորիայի դիետոլոգ Դարիա Ռուսակովան: Shantnews.am-ի փոխանցմամբ՝ բժիշկը Lente.ru-ին պատմել է քաղցրավենիքով ճիշտ սնվելու մասին։
Քաղցրավենիքի ամբողջական մերժումը միշտ չէ, որ հնարավոր է, ուստի սննդակարգում դրա քանակությունը պետք է աստիճանաբար կրճատվի, խորհուրդ է տվել Ռուսակովան։
Նա հորդորել է մասնակիորեն փոխարինել քաղցրավենիքները ցածր շաքարի պարունակությամբ մթերքներով։
Քաղցրավենիքն ու աղանդերը կարելի է ուտել միայն առավոտյան, պնդում է բժիշկը։ Միաժամանակ, դիետան պետք է այնպես պլանավորել, որ օրական ածխաջրերի ընդհանուր ավելցուկ չլինի։
Կարելի է ուտել առողջ քաղցրավենիք՝ դիետիկ մանրաթելերի բարձր պարունակությամբ, նշել է Ռուսակովան։
«Ընտրեք կակաոյի բարձր պարունակությամբ շոկոլադ, այն ավելի քիչ շաքար ունի»,- մեկնաբանել է Lenta.ru-ի զրուցակիցը։