Ու՞մ է հակացուցված սմբուկը
Մարդու օրգանիզմը լավ է մարսում սմբուկը, և ճիշտ պատրաստված ուտեստը դժվար թե լրջորեն վնասի, բայց այս բանջարեղենը պարունակում է մեկ պոտենցիալ վտանգավոր նյութ՝ սոլանին:
Սոլանինի մեծ մասը հայտնաբերված է փափուկ, գերհասունացած սննդի մեջ: Հետեւաբար, արժե ընտրել առաձգական եւ երիտասարդ սմբուկներ, իսկ եփելիս ավելի լավ է կեղեւը հեռացնել։ Սմբուկի միջուկը պարունակում է նաև վնասակար նյութեր, որոնք խթանում են օրգանիզմում թթվի քանակի ավելացմանը, ինչը կարող է երիկամներում քարեր առաջացնել, փոխանցում է Mediahub-ը։
Դուք չեք կարող լրջորեն թունավորվել սմբուկից, հնարավոր է միայն թեթև թունավորում` գլխացավով, փորլուծությամբ, սրտխառնոցով և ջերմությամբ: Բայց նույնիսկ դրա համար պետք է մի քանի կիլոգրամ գերհասունացած սմբուկ ուտել։
Մահացու չափաբաժինը լիովին անհասանելի է:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս խուսափել սմբուկից մարդկանց, ովքեր ունեն երիկամների քարեր, սրված արթրիտ, երկաթի ցածր մակարդակ և ալերգիա։
Ի դեպ, սմբուկի մասին շատ բան կարելի է ասել իր գույնով։ Դա կախված է պիգմենտներից՝ օգտակար հակաօքսիդանտներից, որոնք հայտնի են իրենց կանխարգելիչ հատկություններով: