Հաճախակի «բեռնաթափման» օրերը խախտում են սննդային վարքագիծը
Դիետոլոգների և դիետոլոգների ազգային ասոցիացիայի անդամ, դիետոլոգ Նատալյա Կրուգլովան՝ RT-ին տված հարցազրույցում ասել է, որ չափազանց հաճախակի «բեռնաթափման» օրերը բացասաբար են անդրադառնում մարդու սննդային վարքագծի վրա։
Կրուգլովան բացատրել է, որ եթե մարդը ձգտում է նվազեցնել քաշը կամ ձևավորել առողջ սննդային վարքագիծ, պարտադիր չէ «բեռնաթափման» օրեր կազմակերպել։ Այս դիետան ենթադրում է ոչ թե սոված մնալ, այլ սննդի սահմանափակ քանակի կամ սննդի որոշակի տեսակների օգտագործում։ Մասնավորապես, մարդը կարող է առանց աղի սննդային դիետա կազմել, կամ սպիտակուցային-բուսական կամ միայն բանջարեղենային օրեր կազմակերպել։
Սննդաբանն ասել է, որ սննդակարգի խիստ սահմանափակումները բացասաբար են անդրադառնում օրգանիզմի վրա։ Նա բացահայտել է, որ «բեռնաթփման» օրերը խախտում են սննդային վարքագիծը, հանգեցնում չափից շատ ուտելու։
« Եթե մարդը բացարձակապես ուշադրություն չի դարձնում իր սննդակարգին, և միայն« բեռնաթափման» օրեր է կազմակերպում, մեծ է վտանգը, որ նա չափից շատ է ուտելու։ Ուստի պահքի օրերն այնքան էլ լավ տարբերակ չեն»,- եզրափակել է փորձագետը։
Նախկինում Կրուգլովան անվանել էր սննդակարգ, որն ամրացնում է իմունային համակարգը։ Նա նշել էր, որ միջերկրածովյան սնունդը թույլ է տալիս հնարավորինս հեշտ և արագ դիմանալ հիվանդություններին։