Ինչ օգուտ է տալիս սպիտակ բրինձը դիետա պահելիս
Հնդիկ սննդաբանը խոսել է դիետա պահելիս սպիտակ բրնձի օգուտների մասին: Նրա ցուցումները հրապարակել է Femina- ն:
Սննդաբան Շիկհա Մահաջանը պատմել է, որ վերջերս իր գործընկերներից շատերը խորհուրդ են տալիս քաշից ազատվելու դիետաների ժամանակ հրաժարվել բրնձից: Այնուամենայնիվ, մասնագետը կարծում է, որ դա չարժե անել։ Նա նշել է բրնձի օգտակար հատկությունները, որոնք կարող են նպաստել քաշը կորցնելուն:
Նախ, ըստ Մահաջանի, բրինձը առողջ ածխաջրերի լավ աղբյուր է, որից կախված է մարդու էներգիայի մակարդակը: Բացի այդ, բրինձը նպաստում է ուղեղի նորմալ աշխատանքին, իսկ պարունակվող նիացինը, վիտամին D- ն, կալցիումը, բջջանյութը, թիամինը և ռիբոֆլավինը օգնում են օրգանիզմի բոլոր համակարգերին միասին աշխատել:
Մասնագետը նաև բացատրել է, որ վիտամինների և հանքանյութերի հարուստ լինելու շնորհիվ բրինձն աջակցում է իմունային համակարգի կայուն գործունեությանը և օգնում է արագացնել նյութափոխանակությունը, ինչը հատկապես կարևոր է նիհարողների համար:
Բացի այդ, Մահաջանը հիշեցրել է, որ բրինձը չի պարունակում գլյուտեն և հիանալի է սպիտակուցների այս խմբից ալերգիա ունեցող մարդկանց համար: Բրինձը գրեթե զերծ է նատրիումից, որը նեղացնում է երակները և զարկերակները և լրացուցիչ սթրես է առաջացնում սրտանոթային համակարգի վրա: Բացի ամեն ինչից բրինձը հարուստ է նաև երկաթով, ինչը կարող է օգնել պայքարել անեմիայի դեմ, որը կարող է առաջանալ կտրուկ դիետիկ սննդի անցնելիս: