Քաշը կորցնելու երեք կանոն՝ առանց կալորիաները հաշվելու
Հնդիկ սննդաբան Մունմուն Գեներիվալը, որն օգնում է բոլիվուդյան աստղերին նիհարել, քաշը կորցնելու երեք կանոն է նշել։ Այս մասին հայտնում է The Hindustan Times- ը:
Փորձագետի կարծիքով՝ առողջ քաշ պահպանել ցանկացողները պետք է ճիշտ սովորություններ զարգացնեն և չմտածեն թե կարճաժամկետ դիետաները կարող են իրենց օգնել: Նա խորհուրդ է տալիս ուտելիս հետևել «Երեք ճ» սկզբունքին՝ ճիշտ որակ, ճիշտ քանակ և ճիշտ ժամանակ: Այս դեպքում դուք չպետք է զբաղվեք կալորիաների հաշվարկով կամ սահմանափակեք ձեզ:
Ըստ ճիշտ որակի սկզբունքի՝ կարևոր է, որ սնունդը լինի բարձրորակ և օգտակար, և դրա կալորիականությունը հատուկ դեր չի խաղում: Գաներիվալը հիշում է, որ Instagram- ում Հնդկաստանում աճեցված արևադարձային պտղի լուսանկար է։ «Մարդիկ անմիջապես հետաքրքրվեցին, թե քանի կալորիա է այն պարունակում, և արդյոք նրանք կկորցնեն քաշը, եթե այն ուտեն», – ասում է նա: Նման հարցերը պետք է մտահոգեն միայն այն դեպքում, երբ խոսքը վերաբերում է վերամշակված սննդին, ասել է նա: Իսկ թարմ պտուղն իր սկզբնական, չմշակված տեսքով միշտ կարելի է ուտել:
Սնվելու ճիշտ ժամանակը, ըստ սննդաբանի, սկսվում է լուսաբացից հետո և ավարտվում մայրամուտին: Նա ասում է, որ սա նշանակում է արթնանալ արևածագից ոչ ուշ, քան երկու -երեք ժամ հետո և քնել կեսգիշերից առաջ:
«Երրորդ գործոնը ճիշտ քանակությունն է, – ասում է Գաներիվալը: – Պետք չէ օգտագործել հավելվածներ՝ ածխաջրերն ու կալորիաները հաշվելու կամ չափելու այն չափաբաժինները, որոնք պատրաստվում եք ուտել: Պարզապես դանդաղ ծամեք ձեր սնունդը, ինչպես հարկն է, և ուտելիս մի շեղվեք»: Նրա խոսքով՝ այս դեպքում առանց հավելվածների պարզ կլինի, թե երբ է կանգ առնելու ժամանակը: