Սննդաբանը խոսել է քունը բարելավող սննդակարգի մասին
Բրիտանացի սննդաբան Լոլա Բիգսը խոսել է քունը բարելավող սննդակարգի մասին: Նրա խորհուրդները մեջբերում է Daily Express- ը:
Փորձագետի խոսքով ՝ սնունդը ի վիճակի է ազդել ցիրկադային ռիթմերի վրա՝ կենսաբանական գործընթացների ինտենսիվության տատանումներ, որոնք կապված են ցերեկվա և գիշերվա փոփոխության հետ: Քանի որ դրանք կարգավորվում են մելատոնին հորմոնով, որը սինթեզվում է տրիպտոֆան ամինաթթվից, տրիպտոֆանով սնունդ ուտելը կարող է օգնել ձեզ ավելի լավ քնել: Բիգսը որպես այդ նյութի հիմնական աղբյուր նշում է հավի միսը: Այն հանդիպում է նաև քնջութի, վարսակի և կաթի մեջ:
Մելատոնինի սինթեզի վրա ազդում է ոչ միայն տրիպտոֆանը, այլև օմեգա-3-չհագեցած ճարպաթթուները: Բիգզը խորհուրդ է տալիս դրանց պաշարները լրացնելու համար օգտագործել յուղոտ ձկներ, ինչպիսիք են սարդինան, անչոուսը, սկումբրիան և սաղմոնը:
Իսկ երեկոյան, ըստ սննդաբանի, անհրաժեշտ է ընկուզեղեն ուտել, հատկապես նուշ և պիստակ, և ուտել թարմ բալ կամ կեռաս, որոնք, ըստ Բիգսի, հայտնի են քնի վրա դրական ազդեցությամբ: