Սննդաբանը խորհուրդ է տվել սնունդ ընտրել «ծիածանի կանոնին» համապատասխան
Բրիտանացի սննդաբան Լոլա Բրիգսը բացատրել է, թե ինչու պետք է ուտել ծիածանի բոլոր գույների սեզոնային մրգեր և բանջարեղեն: Այս մասին գրում է Daily Express- ը:
Փորձագետը կոչ է անում սննդամթերք ընտրել «ծիածանի կանոնին» համապատասխան: «Ձեր ափսեի առնվազն 50 տոկոսը լցրեք վառ, սեզոնային բանջարեղենով,-խորհուրդ է տալիս նա,- որքան ավելի շատ տարբեր երանգներ լինեն ափսեի մեջ, այնքան լավ»:
Ըստ Բրիգսի՝ սեզոնային բանջարեղենը և մրգերն ավելի համեղ են և սննդանյութերով հարուստ: Բացի այդ, քանի որ դրանք կարիք չունեն պահեստավորման, վերամշակման կամ փոխադրման, դրանք ավելի քիչ վնաս են հասցնում շրջակա միջավայրին:
Սննդաբանը սեզոնային բանջարեղենը հակադրում է վերամշակված մսին, տապակած ուտեստներին, քաղցրավենիքին և ածխաջրերով հարուստ մթերքներին: Նման սննդամթերքի չափազանց մեծ սպառումը հանգեցնում է իմունային համակարգի թուլացման, ասել է նա: