Ում համար է վտանգավոր շոգին պաղպաղակ ուտելը
Օտոլարինգոլոգ Իվան Լեսկովը նախազգուշացրել է, որ շոգ եղանակին պաղպաղակ չափից շատ ուտելը կարող է առաջացնել կարճատև հարբուխ, հայտնում է ТАСС-ը:
«Դուք կարող եք ուտել պաղպաղակի այնքան չափաբաժին, որքան ցանկանում եք, եթե չունեք շնչառական համակարգի վարակ: Եթե առողջ եք, ոչ մի վատ բան չի պատահի», – բացատրել է նա:
Միևնույն ժամանակ, քրոնիկ տոնզիլիտով կամ հայմարիտով տառապող մարդիկ պետք է ավելի զգույշ լինեն նույնիսկ շոգին պաղպաղակ ուտելիս:
Ըստ բժշկի, նման քրոնիկ հիվանդություններով միայն մեկ չափաբաժինը բավարար է անգինա կամ հարբուխ ստանալու համար: Նույնը վերաբերում է սառը ըմպելիքներին, շեշտել է Լեսկովը: