7 պատճառ ամեն օր վարունգ ուտելու համար
Վարունգ սիրում են գրեթե բոլորը: Ամռանը հատկապես վարունգի օգտագործումը ծարավը հագեցնելու և տապը հաղթահարելու հրաշալի միջոց է համարվում: Այս մասին գրում է «Vesti.ru»-ն:
Մեզանից շատերը վարունգը համարում են բանջարեղեն, բայց այն իրականում հատապտուղ է՝ կորիզներով, ինչպես սեխը: Եվ բացի այդ վարունգը շատ օգտակար է նաև առողջության համար:
Վարունգը համարվում է հակաօքսիդանտ, հակաբորբոքային և քաղցկեղի դեմ պայքարող միջև: Այն նաև հրաշալի կարգավորումէ մարսողական խնդիրները:
Ստորև ներկայացնում ենք, թե ինչ օգտակար նշանակություն ունի վարունգը, որը հավանաբար դուք էլ լսած չեք լինի:
1. Վարունգի բաղադրության 95%-ը ջուր է, որը օրգանիզմին օրական 2 լիտր ջուր մատակարարելու հրաշալի այլընտրանք է :
2.Վարունգը նաև համարվում է քաղցկեղի կանխարգելիչ, մասնավորապես դառը վարունգի օգտագործումը կարող է պայքարել քաղցկեղի դեմ: Ուսումնասիրությունների արդյունքում պարզվել է, որ դառը վարունգի հաճախակի օգտագործումը 50%-ով կարող է պայքարել ենթաստամոքսային գեղձի, և շագանակագեղձի քաղցկեղի բջիջների դեմ:
3. Ոսկորների ամրության համար պահանջվում է K և D վիտամինները, որոնք առկա են վարունգի մեջ: Կանոնավոր կիրառումը ամրացնում է ոսկորները և նվազեցնում է կոտրվածքների ռիսկը, ինչպես նաև պահպանում է կալցիումի հավասարակշռությունը:
4. Վարունգը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որը երիտասրադ է պահում մաշկը, ինչպես նաև վերականգնում է մաշկի մահացած բջիջները: Վարունգը ոչ միայն մաշկի այտուցների և բորբոքումների դեպքում է օգնական միջոց, այլև ամենօրյա օգտագործումը բարելավում է ներքին օրգանների աշխատանքը:
5. Սրտի առողջության համար օգտակար են բոլոր թարմ և բնական բանջարեղեններն ու հատապտուղները, իսկ վարունգի հաճախակի պգտագործումը նվազեցնում շաքարախտով հիվանդանալու հավանականությունը, պայքարում է գիրության դեմ, լայնացնելով անոթները՝ կանխում է ինսուլտի հավանականությունը:
6.Կարգավորում է շնչառությունը: Եթե ձեր բերանից տհաճ հոտ է գալիս, որը ինչ-որ հիվանդությունների արդյունք չէ, ուրեմն վարունգը կօգնի ձեզ այդ հարցում։ Պահեք մի կտոր վարունգը բերանում 30 վայրկյանի ընթացքում։ Դա կօգնի սպանել բակտերիաներին, որոնք առաջացնում են վատ շնչառություն։
7. Վարունգը ունի ևս մեկ կարևոր հատկություն, այն բարելավում է հիշողությունը, իհարկե սա անհատական է , սակայն փորձերի արդյունքում առավել հաճախ վարունգ օգտագործողների հիշողությունը ավելի զարգացած է եղել: