Մանգոն կարողանում է կրճատել շաքարի քանակությունն օրգանիզմում
Ինչպես հայտնի է ճարպակալումը շատերի համար հանդիսանում է բավականին մեծ խնդիր: Ուսումնասիրությունների արդյունքում պարզվել է, որ 2007թվականի համեմատ երկրագնդի բնակչության մոտ 30 տոկոսով բարձրացել է ճարպակալման խնդիրը:
Պարզվել է, որ ճարպակալումը հենց հանդիսանում է մի շարք հիվանդությունների առաջացմանն ու խորացմանը: Այդպիսի հիվանդություններից է շաքարը, քաղցկեղը, սրտային հիվանդությունները: Գիտնականները պարզել են, որ մանգոն ունակ է կարգավորելու և հավասարակշռության մեջ պահելու շաքարի քանակությունը: Փորձարկմանը մասնակցել են 20 շաքարով հիվանդներ: Մոտ 12 շաբաթ'օրվա մեջ, օգտագործել են 10 գրամ մանգո: Կուրսի ավարտման վերջում պարզվել է, որ օրգանիզմում զգալի փոփոխություններ են եղել' նկատվել է շաքարի իջեցում: