Մրգերի և բանջարեղենների առանձնահատկությունները
Մենք անընդհատ խորհուրդներ ենք լսում, որ պետք է սննդակարգում որքան հնարավոր է շատ լինեն թարմ մրգեր ու բանջարեղեն: Նույնիսկ կարծիք կա, թե դրանց քանակությունը պետք չէ սահմանափակել: Սակայն չպետք է մոռանալ, որ մրգերը պետք է օգտագործել թարմ վիճակում:
Գիտնականները պարզել են, որ ջերմային մշակման ենթարկված մրգերը և բանջարեղենները չունեն այն օգտակար վիտամինները, քան բնական աճեցվածները: Սովորաբար քաղցրահամ մրգերն ունակ են հակում առաջացնել մարդկանց մոտ, ինչպես նաև ունեն չհագեցնող հատկություն: Իսկ ցիտրուսային մրգերու ունակ են բավարարելու մրգի պահանջը և համը երկար ժամանակ պահել:
Չպետք է մոռանալ, որ մրգերն ու բանջարեղենները կարող են նաև առաջացնել ալերգիա: