Ցիտրուսային մրգերի ազդեցությունն ատամների վրա
Շատ ցիտրուսային մրգեր, ինչպիսիք են նարինջը, կիտրոնը, պարունակում են շատ թթուներ, ինչը կարող է վնասել ատամների պաշտպանիչ շերտը: Մյուս մրգերն այդ առումով անվնաս են թվում, սակայն որոշ մասնագետներ այդ հարցը վիճարկում են: Պատտճառը մրգերի մեջ պարունակող շաքարն է, որը նույնպես մեծ վտանգ է ներկայացնում ատամների համար: Խնդիր է հանդիսանում է մրգային հյութը, որ պատրաստման ընթացքում ամբողջությամբ ակտիվանում է, հետևաբար շատանում են նաև վնասակար հատկությունները: Փոխարենը` ատամների համար շատ օգտակար են կալցիում պարունակող մթերքները: