Կարտոֆիլը չի գիրացնում, այն օգտակար է նաև այրվածքների ժամանակ
Կարտոֆիլը դասվում է այն բանջարեղենների շարքին, որոնք չեն գիրացնում և պարունակում են օգտակար վիտամիններ: 1կգ կարտոֆիլն ունի մոտ 800-900 կալորիականություն: Կարտոֆիլը պարունակում է մեծ քանակությամբ С վիտամին: 100 գրամ կարտոֆիլում կա մոտ 23-42մգ: Պարունակում է նաև В1, РР, В2 և ֆոսֆոր: Առանձնացնենք մի քանի կարևոր և օգտակար հատկություններ.
1. Կարտոֆիլը պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա, որը չի գրգռում ստամոքսը, իսկ կարտոֆիլի հյութը նպաստում է ստամոքսի մաքրմանը:
2.Կարտոֆիլն օգտագործվում է մարմնի վրա ստացած հարվածները ՝ կապտուկներից զերծ պահելու համար:
3.Այն օգնում է նաև այրվածքների ժամանակ: Քերած կարտոֆիլը անհրաժեշտ դնել այրված հատվածում: