Յուղոտ սնունդը փրկում է շիզոֆրենիայից
Գերմանացի գիտնականները մի քանի հետազոտությունների արդյունքում պարզել են՝ այն սնունդը,որ հարուստ է յուղային թթուներով, իջեցնում է շիզոֆրենիայով հիվանդալանու ռիսկը: Այս մասին հայտնում է Medvesti.com-ը:
Հետազոտությունների ընթացքում շիզոֆրենիայի ախտանիշներ ավելի շատ ունեցել են քիչ յուղային ուտելիքով սնված կամավորները:Կազդուրիչ յուղային բաղադրատարրեր պարունակում են ձկնային ուտելիքները և ծովային ուտելիքները:Նշվում է,որ հագեցած յուղը այս հատկությունը չունի: