Ում համար է օգտակար կեֆիրը, և ովքեր պետք է խուսափեն այս ըմպելիքից
Կեֆիրի կանոնավոր օգտագործումն օգնում է վարել ակտիվ կենսակերպ և նվազագույնի հասցնել հասուն տարիքում հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան «Երեկոյան Մոսկվային» տված հարցազրույցում ասել է, որ ըմպելիքը, պարզվել է, օգտակար է տարեցների համար։
Սոլոմատինան նշել է, որ կեֆիրը օգտակար է ցանկացած տարիքում, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ բիֆիդոբակտերիաներ և լակտոբացիլներ, որոնք անհրաժեշտ են աղիքային միկրոֆլորան պահպանելու համար։ Նրա խոսքով՝ առողջ միկրոբիոմը ոչ միայն ապահովում է աղեստամոքսային տրակտի լավ գործունեությունը, այլ նաև օգնում է իմունային համակարգի, նյարդային համակարգի և ներքին օրգանների ճիշտ աշխատանքին։
Տարեց մարդկանց համար այս ըմպելիքը հատկապես կարևոր է, ասում է սննդաբանը։ Նա բացատրել է, որ կեֆիրն օգնում է աղիների պաթոգեն ֆլորայի ոչնչացմանը, նվազագույնի է հասցնում հիվանդությունների քանակը և օգնում է ավելի երկար վարել ակտիվ ապրելակերպ։
Սոլոմատինան պարզաբանել է, որ կեֆիրը միշտ չէ, որ լուծողական ազդեցություն ունի։ Նրա խոսքով՝ այս հատկությունն ունի միայն մեկ-երկու օր առաջ պատրաստված թարմ ըմպելիքը։
«Հետագայում կեֆիրը սկսում է փոխել իր հատկությունները, զարգացնում է սուր համ, և այն արդեն ուժեղացնող ազդեցություն է ունենում աղեստամոքսային տրակտի վրա։ Այս մթերքը խորհուրդ չի տրվում գաստրիտով, խոցով, կոլիտով հիվանդներին»,- նշել է մասնագետը։
Բացի այդ, ըմպելիքն ավելի լավ է չխմել գիշերը, քանի որ այն կարող է վատթարացնել քնի որակը, փոխանցում է Shantnews-ը։