Ինչո՞ւ է վնասակար սնունդն այդքան համեղ
Գիտնականները բացատրել են, թե ինչու է վնասակար սնունդն այդքան օգտակար: Այս մասին գրում է Actualnews.org-ը:
Չիպսերը, չորացրած պանիրը, կետչուպը և շատ այլ վնասակար մթերքներ ունեն նույն էֆֆեկտը, որն ունի «ումամի» աունը: Դա ճապոնական տերմին է, որը բառացի թարգմանվում է որպես «համեղ», այն կապ ունի մեծ քանակությամբ սպիտակուցներով հարուստ սննդի ազդեցության հետ:
Քաղցրությունն ահազանգում է բարձր էներգետիկ սննդի մասին, թթվայնությունը սովորաբար նշանակում է կամ ոչ թարմ սնունդ, կամ մեծ քանակով միկրոէլեմենտների առկայություն: Սակայն ումամին օրգանիզմին ցույց է տալիս, որ այդ սնունդը տոքսիններ է պարունակում և անվտանգ չէ:
Ումամին այնքան կարևոր է համի համար, որ համաշխարհային շեֆ-խոհարարները տարբեր հնարքներ են օգտագործում, որպեսզի հասնեն դրան: