Հնդկաձավարի բուժիչ հատկությունները
Հնդկաձավար սկսել են աճեցնել դեռևս 5000 տարի առաջ Հնդկաստանում, Նեպալում, Բիրմայում: Այնուհետև այն սկսել է տարածվել Աֆրիկայում, Միջին Ասիայում և Հունաստանում: Հենց հույներն էին վաճառում ձավարեղենի այս տեսակը, որտեղից էլ գալիս է մթերքի անվանումը:
Հնդկաձավարի մեջ հանքանյութերի և վիտամինների քանակը 3 անգամ ավելի շատ է համեմատ մյուս ձավարատեսակների:
Այն իր մեջ պարունակում է վիտամին А, В1, В2, В3, В6, В9, Е, Н, PP,Միկրոտարրեր: երկաթ, կալիում, կալցիում, մագնեզիում, նատրիում, քլոր,ֆոսֆոր, յոդ, մեղր, ցինկ, մոլիբդեն, վանադիում, տիտան, անագ, մոնոսախարոիդներ, օսլա,մանրաթելեր:
Հնդկաձավարը շատ համեղ ու օգտակար է: Բայց ավելի ճիշտ է հնդկաձավարն ուտել առանց եփելու